Tahaton lapsettomuus on selkeä ja kliininen termi. Se kertoo ilman tunneviritystä sen, että lapsettomuus ei ole oma valinta. Minä olen tahattomasti lapseton, yritystä on ollut sekä luonnon omiin tapoihin luottaen että lääkäriavusteisesti.

Tänään elän lapsiperheessä ja olen lopullisesti lapseton. 

Voiko olla hyvä elämä ilman omaa lasta? Voi

Voiko lapseton elää uusioperheessä hyvää ja onnellista elämää? Voi

Voiko rakastaa ja välittää, vaikka tyypit olisivat toisten äitien lapsia? Voi

Minulla on onni elää elämää, jossa en ole kenenkään äiti, mutta silti minulla on monta rakasta tyttöä ympärillä. On pieniä tyttöjä, on isoja tyttöjä, on lähellä olevia ja vähän kauempana asuvia. Ympärilleni on rakentunut laaja lauma ihmisiä. Laumani ei ole perinteinen ydinperhe, vaan se on muodostunut monimutkaisten siteiden ja suhteiden kautta.

Kadunko sitä, etten ajoissa ymmärtänyt lapsiasiaa? Kyllä.

Itkenkö edelleenkin joskus sitä, ettei unelma omasta lapsesta toteutunut? Kyllä.

Vieläkin on hetkiä, kun istun hieman mieli harmaana aamukahvini ääressä ja mietin, mitä olisi voinut olla. Sitkeästi äitienpäivä itkettää minua ja on vuoden päivistä pahin. Silti 99% minusta ei enää haikaile mihinkään.

Olen lähes täysin lakannut sitkuttelemasta ja siirtynyt nytku-moodiin. 

Juuri nyt on hyvä. Laumalle siitä kiitos – rakastan teitä kaikkia kovasti.

Voisin käyttää aikaani tekemieni valintojen vellomiseen. Voisin keskittää voimiani suruun ja ahdistukseen. Joskus teinkin niin. Sitkuttelin mitäpä jos -ajatuksilla ja voivottelin kunpa olisin -mietteitä.

Omien lasten aika oli ja meni ja nyt on nyt. Minulla on käsissäni kaikki avaimet onnelliseen, kukoistavaan elämään ja aion todellakin pitää huolen, että en menneitä murehtimalla sössi tätä mahdollisuutta. 

The Best Journey Takes You Home

Kun luen omia rivejäni, vaikuttavat ne helppojen self help-oppaiden tiivistelmältä. “Carpe Diem” olkkarin seinällä roikkuvassa sisustustaulussa. “Home is where your heart is” tyynynpäällisessä ja “The Best journey takes you Home” avaimenperässä.

Kornia, naiivia tai muuten vaan saatanallisen söpöä. Silti niissä on jotain tähän hetkeen sopivaa. Olen osa laumaa, jonka kanssa saan jakaa kotini vuoden jokaisena päivänä. Mun laumaan kuuluu monta hyvää tyyppiä ja saan elää tämän lauman kanssa ihan hiton hienoa elämää. 

Yllä olevia ajatuksia ja vähän muitakin juttuja Sarin vastaanotolla. Sari on aivan huikea tyyppi. Kiitos, että sain olla vieraana.