Naamajutuista on tullut entistä tärkeämpiä. Aamuin illoin otan tuotteita kämmeniin ja nuuskutan hetken niiden tuoksuja. Sivelen rauhallisesti kasvoja, painelen ja nautin. Aamulla nipistelen kevyesti ja näppäilen silmiä hereille. Illalla liikkeet ovat painavampia ja viipyileviä. 

Naamarutiinit tuovat iloa ja levollisuutta kaiken kaaoksen keskelle. 

Mietin hetken, että voinko edes kirjoittaa noita sanoja, kun kaikki on niin erilaista. Mutta voin. 

Ajattelen, että juuri nyt tarvitsen joka ainoan mahdollisen ilon hippusen, mitä tarjolla on. 

Kuten olen ennenkin kirjoittanut: ihonhoitorutiinit ovat minulle päivittäinen naamanhoitomeditaatiohetki. Rauhoittumista käsien liikkeeseen, hengittelyä sivelyjen tahdissa. 

Pieni hetki naamatietoisuutta.

Ehkä joskus alankin vielä vetää ryhmäliikuntamuotoa nimeltä naamameditointi. Voin nähdä jo silmissäni hieman hämärän tilan täynnä lattialla istuvia hahmoja purkkimeren keskellä, taustalla rauhallinen musiikki ja äänimaljojen kaikuja. Kasvojen sivelyä ja näppäilyä ihanilla hoitotuotteilla. 

Muistakaa kaikki: tämä oli minun ideani!

Korona-aikanakin tuotteita loppuu ja uusien valinta tuottaa iloa. Viime viikkoina kolme eri purnukkaa, seerumi, puhdistustuote ja kosteuttava kasvovesi, ovat tyhjentyneet viimeistä pisaraa myöten ja päässeet kierrätystaivaaseen. 

Puhdistusöljy

Ravistelin öljyn viimeistä tippaa myöten

Whamisa on ihana. Se on ehdottomasti paras tähän saakka testaamistani puhdistusöljyistä. Lämmittelen ensin ihon sillä, levitän kuivin käsin kasvoille ja pyörittelen. Käyn huolella läpi koko kasvot. Lisään tipan vettä ja kuin taikaa: öljy muuttuu ja muistuttaa koostumukseltaan valkeaa puhdistusemulsiota. Tuote huuhtoutuu aivan loistavasti vedellä pois.

Linkki vie Jolien verkkokauppaan. Joliekin on muuten ihana. Siellä öljy näyttää maksavan 31,90 €

Laiskan hoitajan vinkki: öljy poistaa myös silmämeikin! Taas yksi purnukka vähemmän lavuaarin reunalla.

Kosteuttava hoitoneste

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos minun tulisi valita vain yksi hoitosarja, jota saisin käyttää lopun elämääni, BTB13 olisi todennäköisesti valintani. Kotimainen, vegaaninen, tehokas ja tuoksumaailmaltaan neutraali. 

Erityisesti olen ihastunut sarjan kaikkiin hoitonesteisiin.

En ole raaka-aineasiantuntija; osaamiseni ei riitä millään mittareilla esimerkiksi analysoimaan eri raaka-aineiden yhdistelmien vaikutuksia. Silti silmäilen yleensä käyttämieni tuotteiden raaka-ainelistat, eli inci-listat, läpi. Yritän olla antamatta mielikuvilleni kuitenkaan suurta painoarvoa, tietouteni ei anna minulle mahdollisuutta arvoida esimerkiksi raaka-aineiden hyvyydestä tai huonoudesta. 

Enemmän inci-listan tutkiminen on tapa ja tottumus. Ammatin varjopuolia.

Vaikka seuraava, ihan oma analyysini vetää todella monia mutkia suoraksi ja ei ole missään nimessä raudanlujaa, niin eräässä suhteessa BTB13 on poikkeus. Suuressa osassa kaikkea kosmetiikkaa ensimmäisenä raaka-ainelistalla (inci) töröttää vesi (water), BTB13:n hoitonesteissä näin ei ole. Niiden pääraaka-aineena ovat kasviuutteet. Juuri loppuneessa Pro-Age -hoitovedessä uute on peräisin aloe verasta. 

Ehkä kasviuutteet ovatkin sarjan hoitonesteiden toimivuuden yksi salaisuus? 

Olipa veden hoitavuuden salaisuus mikä tahansa, niin isosti tykkään. Tämän Pro-Age nesteen lisäksi käytössäni on ollut saman sarjan Sensitive-linjan vastaava tuote. Sekin on mainio ja jos pakon edessä pitäisi näistä kahdesta valita, niin Sensitive veisi voiton hiuksen hienolla etumatkalla.

Hiton isot suositukset molemmille tuotteille, niitä löydät esimerkiksi kauppa.ihohoitokeskus.fi -nimisestä verkkokaupasta. Sieltä Sensitive-hoitonesteen saa hintaan 28 euroa  ja Pro-Age maksaa 38 €

Seerumi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulla on melko ongelmaton iho. Tasapainoisessa elämässä, tasapainoisella ravinnolla ihoni voi oikein hyvin. Rutiinini on säännöllisesti sama: puhdistus, hoitoneste, seerumi ja hoitovoide. 

Joka aamu, joka ilta. Samassa järjestyksessä. Sama rutiini. Taputtelu tuo turvaa ja lohtua. Posken silittäminen illalla antaa tunteen, että kaikki järjestyy. Joku päivä pääsen vielä fyysiseen kauppaan juttelemaan myyjän kanssa ja myyjä voi jopa levittää tuotetta kädelleni. 

Kunhan vain pidän kiinni tästä naamarutiinista, yhdestä turvarievustani. 

BTB13 Pro-Age seerumi on hyvä. Tajusin itse asiassa jälkikäteen, että tämän seerumin loputtua leukaani satunnaisesti ilmestyvät hormoninäpyt ovat palanneet. Seerumi saattoi pitää ne kurissa. Ja miksi, oi miksi, en ymmärtänyt pitää sormiani erossa siitä yhdestä isosta punoittavasta pahkurasta. Ihan ehkä vähän saatoin puristaa. Nyt leukaani koristaa iso rupi. 

Seerumi on tuoksuton ja ohut. Ei perinteinen luksuskosmetiikan värillinen ja kalliilta tuoksuva tuote. Pakkauskin on hyvin koruton. Minulle tästä kliinisestä tuotteesta tulee tehokas ja toimiva olo. Tuotteessa sisältö on se timantti, ei luksusta henkivä pakkaus. Hiton hyvä. Hiton toimiva.

Tätäkin tuotetta saat tilattua, myös nyt, samasta verkossa toimivasta kauppa.ihokeskus.fi -kaupasta. Kauppaa pyörittää muuten todellinen ihonhoidon ammattilainen – kosmetologi, jolla on 30 vuoden kokemus alasta. Hänellä on sivuillaan myös lomake, jolla voit pyytää ihonhoitoneuvoja. Minusta on niin upeaa, että myös pienet hoitolat pyörittävät nettikauppoja. Kaikki kirjoituksen suositukset ovat täysin pyyteettömiä. 

Tällä hetkellä toivon vain hirvittävästi kaikkea hyvää ihan jokaiselle mikroyrittäjälle. 

Päätteeksi vielä pieni muistutus: kun käsiisi väistämättä jää hoitotuotteiden rippeitä, niin pyyhi ne kädenselkiin. Jatkuva käsienpesu kuivattaa, myös kädet kaipaavat naaman ohella tehohoitoa!

Loppusanat

Sivellään, hellitään naamaa. Hengitellään ja ollaan pienistä asioista kiitollisia. Naamarutiinit ja -tavat tuovat turvaa ja normaaliuden tunnetta.